Kapat
Özel Ders Nasıl Verilir

Özel Ders Nasıl Verilir, Dikkat Edilmesi Gerekenler

Furkan Ö.
24-03-2022
7 Dakika

Özel ders vermek süreci hakkında merak edilenler. Süreci daha verimli hale getirmek için neler yapmak gerekir. Online özel ders vermek için gerekenler nelerdir. Özel ders süreçleri hakkında merak edilenleri bu yazımızda cevapladık. Sizlerinde merak ettiğiniz sorularınız varsa yorumlar kısmından sormayı ihmal etmeyin.

Özel Ders Vermek

Özel ders sektörü her geçen gün ivmesi artarak hızlanmaktadır. Bireylerin, bireysel öğrenme süreçlerinin daha etkili olduğunu fark etmeleri ile bu konudaki talep her geçen gün artmaktadır. 
Özel Ders Vermek için Gerekenler

Özel ders vermek için öncelikle eğitim verebileceğiniz bir uzmanlık alanına sahip olmanız gerekir. Bu uzmanlık alanında diğer eğitmenleri araştırmalısınız. Hangi konularda, nasıl eğitim içerikleri oluşturduklarını incelemeniz gerekir. 

Kişisel olarak bir marka oluşturmanız gerekir. Kendi alanınızda çeşitli sosyal medya veya içerik sitelerinde kısa eğitimler düzenleyebilirsiniz.

Özel Ders İlan

Oluşturduğunuz eğitim içeriğinizi doğru mecralarda paylaşmamız gerekir. Siz ne kadar donanımlı olsanızda insanlar size ne kadar erişebiliyor, hakkınızdaki bu bilgilere ne kadar ulaşabilir bunları kendinize sormalısınız. Bu konuda ki en büyük yardımcınız Öğretmen Tercihim olacaktır. Uzmanlık alanlarınızı sergileyebileceğiniz. Hakkınızda bilgiler paylaşarak yeni öğrenciler ile tanışma fırsatı yakalayabilirsiniz. İyi bir başlangıç yapmak için hemen kayıt olabilirsiniz.

ingilizce özel ders vermek

Özel Ders Nasıl Verimli Olur 6 Püf Nokta

Sürece online imkanlarında dahil olmasıyla kişilerin özel ders öğretmenine ulaşabilme imkanları da oldukça kolaylaşmıştır. Eğer sizler de bu büyüyen sektörde yer almak istiyorsanız sizler için hazırladığımız 6 adımlı özel ders verme süreci inceleyelim 

İlk Özel Derste Ne Yapılır (1-3)

  1. Detaylı bir şekilde hem öğrencinizi hem öğrenci velileri ile tanışmanız gerekir. İhtiyaçlarını beklentilerini belirlemeniz gerekir. Tam bu süreçte sizinde bu süreç hakkında karar vermeniz ve şartların sizlere uygunluğuna karar vermelisiniz.
  2. Öğretmen özel ders vereceği öğrencinin bilgi düzeyini bilmelidir. Konuya ne kadar hâkim olduğunu fark etmeli, bu yönde çalışma planı oluşturmalıdır. Öğrencinin bilgi düzeyine uygun bir anlatım, zamanın değerlendirilmesi açısından da oldukça önemlidir.
  3. Hazırlayacağınız çalışma planınızdan öğrencinize de bahsedin. Kendini nasıl bir çalışma süreci beklediğini bilmesi onu daha çok derse bağlayacaktır. Hatta olabildiğince öğrencinizi de bu sürece dahil etmeniz süreci daha verimli hale getirecektir.

Özel Ders Verirken Nelere Dikkat Edilmeli (4-6)

  1. Öğrencinize derslerden önce kaynaklar gönderebilir, onlara düzenli olarak ders öncesi ödevler verebilirsiniz. Bu sayede öğrenciniz derslerden önce size sorular ile gelecektir.
  2.  Özel ders verenler öğrencilere saygı ve sevgi ile yaklaşmalılar. Öğrencilerin ders haricinde olan konuşmalarına izin verin. Bu gibi durumların, sizinle olan iletişiminize etki edeceğini unutmayın. Öğrencinizin başarısını sadece bilgi seviyesi belirlemeyeceğini unutmayın. Ona farklı konularda da yol göstermeniz gerekebilir.
  3.  Öğretmen ile öğrencinin birbirini tanıması çok önemlidir. Öğrencinin anlama biçimi, derse katılımı gibi durumlar da öğretmen açısından büyük önem taşımaktadır. Bu yüzden karşılıklı olarak sık sık değerlendirme yapmak özel dersi yararlı kılacaktır.

özel ders vermek

Matematik Özel Ders Vermek 

Matematik özel ders, öğrenci ve velilerin en çok ders talebinde bulunduğu branşların başında geliyor. LGS, TYT, AYT ve KPSS gibi sınavlarda çok önemli bir yer tutan matematik dersinde, özellikle okullarda verilen eğitimin yetersiz kalması öğrenci ve velileri matematik özel ders öğretmeni arayışına teşvik etti. Sınavlara ve okul derslerine yardımcı bir matematik öğretmeni arayışında olan veli ve öğrencilerin birkaç arama kriteri bulunmaktadır.

Matematik Özel Ders Nasıl Verilir

Matematik özel ders vermek için karar alan bir öğretmenseniz, ders vermeye başlamadan öğrencinizi tanımalı, seviyesini ve eksiklerini tespit etmelisiniz. Ders içeriklerini özel ders verdiğiniz her öğrencinin bilgi seviyesine göre ayrı ayrı hazırlamanızda fayda var. 

Matematik Özel Ders Vereceklere Tavsiyeler

Matematik, bazı öğrencilere oldukça kolay gelirken, bazı öğrencilere de oldukça zor gelen bir ders. Matematik özel ders verdiğiniz bir öğrenciyi öncelikle matematiğin düşündüğü kadar zor olmadığına ikna edin ve matematiği sevdirin. Kolay bir ders olmadığından öğrenciye fazla yüklenmeyin ve zorlanacağı ödevler vererek matematikten soğutmayın. 

matematik özel ders vermek

Türkçe Özel Ders Vermek

Türkçe özel ders, matematik dersi gibi LGS, YKS ve KPSS sınavlar için oldukça önemlidir. Sınavlar ve okul dersleri dışında yabancı uyruklu insanlarında Türkçe’yi öğrenmek için arayış içerisinde olduğu Türkçe dersi, son dönemde oldukça popülerdir. Türkçe özel ders vermek istiyorum diyorsanız şimdi size birkaç püf noktasından bahsedelim.

Türkçe Özel Ders Nasıl Verilir

Türkçe özel ders verirken öğrencilerin dil bilgisini ve dil becerisini geliştirmeye yönelik çalışmalar yapmak gerekir. Konuşma, yazma, anlama ve dinleme yeteneğini geliştirmeye yönelik yapılan çalışmalar ile öğrencinin Türkçe bilgisinde istenilen ilerlemeler kaydedilebilir.

Türkçe Özel Ders Vereceklere Tavsiyeler

Türkçe sözel bir ders olduğundan öğrenciler ders esnasında sıkılabilir. Bu durumda size düşen, dersi interaktif aktivitelerle ilerletmek ve öğrencinin derslerde daha aktif olmasını sağlamaktır. Öğrencilere haftalık soru çözüm hedefleri verilerek dersi tekrar etmesi sağlanabilir.

İngilizce Özel Ders Vermek

İngilizce, diğer tüm derslerden daha geniş çeşitliliğe sahiptir. Bir öğretmen okul dersleri, sınavlar ve iş hayatı için ders arayan öğrencilere İngilizce özel ders verebilir. A1 İngilizce’den C2 İngilizce seviyesine kadar 6 seviye bulunan İngilizce, dünyanın en çok konuşulan dillerinden bir tanesidir. 

İngilizce Özel Ders Nasıl Verilir

İngilizce özel ders verirken öğrencilerin gramer, kelime bilgisi ve dil becerisini geliştirmeye yönelik çalışmalar yapmak gerekir. Konuşma, yazma, anlama, dinleme ve anlatma yeteneğini ilerletmeye yönelik yapılan çalışmalar ile İngilizce özel ders alan öğrencinin bilgisinde istenilen ilerlemeler kaydedilebilir.

İngilizce Özel Ders Vereceklere Tavsiyeler

İngilizce özel ders vermek için karar aldıysanız öncelikle hangi hedef kitleye ders vereceğinizi belirlemeniz gerekiyor. Okul derslerinden iş hayatına kadar birçok farklı alanda kullanılan İngilizce dilini hangi metotlar ile öğreteceğinize karar vermeniz gerekmektedir. Özel ders verilen öğrenciyi yakından takip etmeli, sürekli hedef ve ödev vererek ilerlemesine yardımcı olabilirsiniz.

Tüm bunları yaptığınızda verimli bir özel ders öğretmeni olacağınıza neredeyse eminiz. Hemen kayıt ol. Özel ders öğrencilerinle tanış.

Bizi Paylaş

Yazı Yorumları

Hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!

Öğrenci Koçluğu Eğitmenleri

eyyüp şahin bakan
eyyüp şahin Öğrenci Koçluğu ŞANLIURFA / HALİLİYE
Ders Ücreti:
70₺ - 100₺
İlk ders ücretsiz!
Yeşim Sayar
Yeşim Sayar Öğrenci Koçluğu ANKARA / KEÇİÖREN
Ders Ücreti:
300₺ - 300₺
İlk ders ücretsiz!
Ahu Ersin
Ahu Ersin Öğrenci Koçluğu MUĞLA / BODRUM
Ders Ücreti:
125₺ - 175₺
Gökçe Coşkun
Gökçe Coşkun Öğrenci Koçluğu ADANA / ÇUKUROVA
Ders Ücreti:
220₺ - 250₺
Selim KODAL
Selim KODAL Öğrenci Koçluğu ERZURUM / PALANDÖKEN
Ders Ücreti:
150₺ - 250₺
İlk ders ücretsiz!
Aysenur Hoca İle Matematik
Aysenur Hoca Öğrenci Koçluğu BURSA / YILDIRIM
Ders Ücreti:
150₺ - 300₺
Ramazan Boyacı
Ramazan Boyacı Öğrenci Koçluğu İSTANBUL / BAHÇELİEVLER
Ders Ücreti:
200₺ - 300₺
Ayşenur S
Ayşenur S Öğrenci Koçluğu AYDIN / EFELER
Ders Ücreti:
250₺ - 300₺
Loading...