Kapat
ielts konuları

İELTS Konuları ve Soru Dağılım Tablosu 2021

Furkan Ö.
03-01-2022
3 Dakika

2021 İELTS konuları ve soru dağılımdan sizlere bu yazmış olduğumuz blog içerisinde yer vereceğiz. Blog içeriğinde yazma, okuma, dinleme ve konuşma olmak üzere 4 ana başlık altından bahsedeceğiz.

İELTS konuları

İELTS Sınavı Nedir?

İELTS sınavı 4 temel ana başlık altında incelenmektedir. Okuma, yazma, dinleme ve konuşma olarak belirlenmiştir. Sizlere verilen bu 4 ana başlıktaki becerilerinizin ölçüldüğü bir sınav türüdür.

Sınavda güzel bir değerlendirme sonucu elde etmek için 4 temel beceriye sahip olmanız gerekmektedir. 2 tür İELTS sınav türü bulunmaktadır. Bu sınav türleri ise İELTS Akademi ve İELTS Genel Eğitim olarak ayrılmaktadır.

İELTS konuları

Dinleme bölümü (Listening) ve Konuşma bölümü (Speaking) birbirleri ile aynı sınav içinde yapılmaktadır. Ama Okuma bölümü(Reading) ve Yazma bölümü (Writing) birbirleri ile ayrı sınavlarda yapılmaktadır.

Sınavlar 2 ayrı gün içerisinde yapılır. İlk gün okuma, yazma, ve dinleme bölümleri mola vermeden aynı gün içinde yapılır. Fakat Konuşma bölümü farklı bir gün farklı bir oturumda gerçekleştirilir.

İELTS Konuları

Okuma Bölümü(Reading)

İki sınav arasında okuma bölümü içeriği farklıdır. Okuma bölümünde sizden 3 farklı ana metin okumanız istenir ve İELTS Okuma sınavı ile alakalı soruların cevaplanması beklenir.

Akademik Okuma (Reading): Bu bölümde size betimleyici türden metin verilir. Verilen bu metin olgusal, analitik gibi birçok tür barındıran 3 adet metin verilir. Bu metinler herhangi bir yerde yayınlanan veya kitap dergi yerlerden alınır. Bu metinler uzman kişiler olmayan üniversitede ingilizce alanında ders gören adaylara uygun olarak seçilmektedir. Sınav 40 sorudan oluşmaktadır. 1 saat süre verilmektedir.

Genel Okuma (Reading):

Genel Okuma bölümü metinleri ise genel olarak kitap, dergi, reklam gibi yazıların içinden alınmaktadır. Bu metinler genel olarak ingilizce konuşulan günlük hayatta gerçekleştireceğiniz konuşmaların metinlerine benzemektedir. 40 adet sorudan oluşmaktadır. Ortalama süreniz ise 60 dakikadır.

İELTS konuları

Yazma Bölümü (Writing)

Yazma Bölümü 2 sınavda da farklıdır. Her iki sınavda da 2 adet metin yazmanız istenir. Metinin türü ise deneme olarak yazmanız istenir. 1. bölüm ortalama 20 dakika, 2. bölüm 40 dakika olmak üzere toplamda 1 saat süre verilir.

Genel Yazma Bölümü (Writing):

İELTS Genel Eğitim bölümündeki yazma kısmı konularını içermektedir. 1. bölümde sizden bir mektup yazmanızı isteyeceklerdir. Mektup içeriği resmi bir kuruma nasıl yazılıyor ise aynı tür içerik olacaktır.2. bölümde ise bakış açısı olarak argüman hakkında yazı yazmanızı isteyeceklerdir.

  1. bölümün en az 150 kelimelik istenmektedir. 2.bölüm de ise sizden 250 kelimelik bir yazı yazmanız beklenmektedir.

Konuşma Bölümü (Speaking)

İELTS konuları olan konuşma bölümünde uzmanlar ile muhabbet edeceksiniz. Sınav da konuşma içeriği olarak günlük hayattaki sohbet ediyormuş gibi bir konuşma bölümü gerçekleştireceksiniz. Farklı aksanlarda eğitmenler ile karşılaşabilirsiniz. İELTS konuları konuşma bölümü 3 parttan oluşur ve 11 ile 14 dakika arası oluşur.

Bizi Paylaş

Yazı Yorumları

Emre
28-07-2021
Yurtdışında okumayı çok istiyorum.
ÖğretmenTercihim
28-07-2021
Umarız hedeflerinize ulaşırsınız.

İngilizce Eğitmenleri

Teacher Ahmet
Teacher Ahmet İngilizce ANKARA / ÇANKAYA
Ders Ücreti:
200₺
İlk ders ücretsiz!
Zeynep Topaloğlu
Zeynep Topaloğlu İngilizce BALIKESİR / BANDIRMA
Ders Ücreti:
200₺
Mrs Hilal
Mrs Hilal İngilizce İSTANBUL / BAŞAKŞEHİR
Ders Ücreti:
200₺
İlk ders ücretsiz!
Sezen Odabaş
Sezen Odabaş İngilizce İZMİR / TİRE
Ders Ücreti:
150₺
omerkprl
omerkprl İngilizce İSTANBUL / EYÜPSULTAN
Ders Ücreti:
300₺
Celal Koçak
Celal Koçak İngilizce AFYONKARAHİSAR / MERKEZ
Ders Ücreti:
250₺ - 300₺
İlk ders ücretsiz!
Ece Erdogan
Ece Erdogan İngilizce ANKARA / POLATLI
Ders Ücreti:
150₺ - 200₺
Sude Uzunlar
Sude Uzunlar İngilizce ORDU / ALTINORDU
Ders Ücreti:
70₺
Loading...