Kapat
lgs matematik konuları

2023 LGS Matematik Konuları ve LGS Matematik Soru Dağılım Tablosu

Furkan Ö.
28-12-2022
7 Dakika

LGS Matematik konuları, 2023 LGS Matematik soru dağılımı hakkında ne tür gelişmeler olduğuna dair bilgi vermek ve LGS adaylarının hangi matematik konularından sorumlu olduğunu anlatan içeriğimiz ile sizlerleyiz.

LGS (Liselere Geçiş Sınavı) Matematik konuları, lise matematik derslerinde öğrenilen konuları içerir. LGS Matematik konuları, genellikle sayılar, veri analizi, geometri, trigonometri, cebir ve lineer cebir gibi konuları içerir.

 

Sayılar: %10-15

Veri analizi: %10-15

Geometri: %20-25

Trigonometri: %15-20

Cebir: %20-25

Lineer cebir: %10-15

 

LGS Matematik sınavında soruların dağılımı, her yıl değişebilir ve LGS Matematik sınavında yer alacak soruların dağılımı hakkında daha detaylı bilgi için, ÖSYM (Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından yayımlanan sınav kılavuzlarına bakabilirsiniz.

LGS' ye Kimler Başvurabilir?

LGS sınavına ortaöğretimi bitirmek üzere olan 8. sınıf öğrencileri girebilir. Ortaöğretim'de gördükleri konulardan sorumlu olacak öğrenciler, sınav başvuru tarihini kaçırmamalıdır.

LGS Başvuru Tarihi?

LGS adaylarının sınava başvurmak için verilen tarih aralığı ise nisan ayında başlaması beklenmektedir. MEB'den bir açıklama geldiği taktirde blogumuz güncellenecektir.

LGS Ne Zaman?

2023 LGS Sınavı bu yıl 5 Haziran 2023 tarihinde yapılacaktır. Sınav saati ise 10.00'da başlayacaktır. Sınav yerinde 30 dakika önceden bulunmanız siz adaylar için daha iyi olacaktır.

LGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanır?

2022 LGS sonuçlarına erişim 10 Ağustos 2022 tarihinde meb.gov.tr sitesinden siz adaylara erişime açılacaktır. Açıklanan puanlarınıza göre hangi lise için yeterli puana sahip olduğunuzu göreceksiniz.

LGS Matematik Konuları

  • Çarpanlar ve Katlar
  • Üslü İfadeler
  • Kareköklü İfadeler
  • Veri Analizi
  • Basit Olayların Olma Olasılığı
  • Cebirsel İfadeler ve Özdeşlikler
  • Doğrusal Denklemler
  • Eşitsizlikler
  • Üçgenler
  • Eşlik ve Benzerlik
  • Dönüşüm Geometrisi
  • Geometrik Cisimler

Özel Ders

LGS Matematik Soru Dağılımı

LGS Matematik soru dağılımı siz değerli adaylar için aşağıda paylaşılmıştır. Verilen tablo dikkatli incelenip dağılıma uygun bir planlama yapılırsa LGS Matematik için başarı kaçınılmaz olacaktır.

Konular 2018 2019 2020 2021 2022
Üslü Sayılar 2 2 4 3 2
Köklü Sayılar 3 3 3 2 3
Çarpanlar ve Katlar 1 1 3 3 1
Olasılık 1 1 3 1 1
Veri Analizi 1 3 2 1
Eşitsizlikler 2 1 2 1
Cebirsel İfadeler ve Eşitsizlikler 3 3 4 2 2
Doğrusal Denklemler 3 5 2 4
Dönüşüm Geometrisi 1 1 - 1
Geometrik Cisimler 3 1 - 1
Üçgenler 1 2 2 2
Eşlik ve Benzerlik 1 1 1 1
Toplam 20 20 20 20 20

matematik özel ders

Evde Matematik İçin Çalışma İpuçları

  • Ders kitabı problemlerinin fotokopilerini yapın. Matematik kitapları size çözmeniz için örnek problemler verir, ancak genellikle bir süreci anlamanıza yardımcı olacak yeterince benzer problemler vermezler. İyi örnekler içeren bir sayfanın fotokopisini çekebilir veya tarayabilir ve sorunları birkaç kez, belki de günde bir kez yeniden çalışabilirsiniz. Aynı problemleri defalarca çözerek, yaşadığınız süreçleri daha iyi anlayacaksınız.
  • Kullanılmış ders kitaplarını satın alın. Bazen bir kavramı anlamıyoruz çünkü açıklama çok kötü ya da anlayabileceğimiz bir şekilde yazılmamış. Alternatif açıklamalar ve çözümlenecek ek örnek problemler veren alternatif bir metne sahip olmak iyidir. Birçok kullanılmış kitapçının ucuz kitapları olacaktır.
  • Aktif olarak çalışın. Sadece bir problem çözmeyin. Bir sürecin resimlerini ve diyagramlarını çizin ve bunlara uygun hikayeler oluşturun. Eğer işitsel bir öğreniciyseniz , bazı terimleri veya süreçleri tanımlarken kendinize kısa kayıtlar yapmak isteyebilirsiniz. Yararlı hakkında okuyun dokunsal öğrenme ipuçları  ve  görsel öğrenme ipuçları .
  • Aktif olarak okuyun. Bölümünüzdeki önemli şeyleri veya sınıfta sormanız gereken şeyleri işaretlemek için yapışkan not bayraklarını kullanın. Eğer çözdüğünüz örnek bir probleminiz varsa ve ek alıştırma için benzer problemler yaşamak istiyorsanız, onu bir bayrakla işaretleyin ve sınıftaki öğretmene sorun. Önce atadığınız bölümün sonunu okuyun. Hedeflerinizin ön izlemesini görmek için çözeceğiniz sorunlara bir göz atın. Bu, beyninize üzerinde çalışabileceğiniz bir çerçeve sağlar.
  • Terimler için bilgi kartları hazırlayın. Bilgi kartları , görsel ve dokunsal öğrenenler için iyidir. Bilgileri, gördükçe ve kendi elinizle oluşturduğunuzda pekiştirirler.
  • Aralar vermek. Anlamadığınız bir problemle karşılaşırsanız, birkaç kez okuyun ve deneyin - sonra ondan uzaklaşın ve bir sandviç yapın veya başka küçük bir görev yapın (başka bir ev ödevi değil). Beyniniz, bilinçaltında problem üzerinde çalışmaya devam edecek.

Sınıfta Matematik İçin Çalışma İpuçları

  • Dersten önce dünün notlarını gözden geçirin. Ders başlamadan önceki dakikalarda dünkü notlara bakın. Sormanız gereken örnek problemler veya kavramlar olup olmadığını belirleyin.
  • Dersleri kaydedin. Öğretmen izin verirse, sınıfınızı kaydedin. Notlarınızdaki küçük adımları sık sık kaçırdığınızı veya öğretmenin verdiği bir açıklamayı pek alamadığınızı göreceksiniz. Bir sınıf kaydı her şeyi alacaktır. İşitsel öğrenenler dinlemekten gerçekten fayda sağlayacak. Unutma, matematik dersin 45 dakika sürdüğü için, dinleyebileceğin 45 dakikalık dersin biteceğini düşünmeyin. Gerçek konuşma süresinin yaklaşık 15 dakika olduğunu göreceksiniz.
  • Ekstra örnek problemler isteyin. Öğretmeninizden örnek problemleri çözmesini isteyin. Bu bir öğretmenin işi! Anlamadığınız bir konunun geçip gitmesine izin vermeyin. Utangaç olma.
  • Öğretmenin çizdiği her şeyi çizin. Öğretmen tahtaya bir çizim yaparsa, her zaman kopyalamalısın. O sırada önemli olduğunu düşünmeseniz veya o anda anlamasanız bile. Olacaksın!

Matematik Testleri İçin Çalışma İpuçları

  • Eski testleri gözden geçirin. Eski testler, gelecekteki testler için en iyi ipuçlarıdır. Yeni bilgiler için güçlü bir temel oluşturmak için iyidirler, ancak aynı zamanda öğretmenin nasıl düşündüğüne dair iç görü sağlarlar.
  • Düzenli olun. Dikkatsizlikten kaynaklanan bir test sorusunu kaçırmak ne kadar talihsizlik olur ? Kendi kafanızı karıştırmamak için sorunları düzgün bir şekilde sıralayabilmeniz ve ayrıca yedilerinizi kendinizden ayırabilmeniz önemlidir.
  • Bir çalışma arkadaşı bulun. Daha önce duymuşsunuzdur ama tekrar etmeye değer. Bir çalışma arkadaşı sizi test edebilir ve kendi başınıza anlayamayacağınız şeyleri anlamanıza yardımcı olabilir.
  • Süreci anlayın. Bazen, oraya vardığınız sürece, doğru cevabı nasıl verdiğinizin önemli olmadığını duyarsınız. Bu her zaman doğru değildir. Her zaman bir denklemi veya süreci anlamaya çalışmalısınız.

Alanında uzman binlerce Matematik öğretmeninden ders almak için hemen kayıt ol. Dilediğin öğretmenden dilediğin zaman özel ders al. Matematik dersini kolayca öğren.

Bizi Paylaş

Yazı Yorumları

Hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!

Matematik Eğitmenleri

suleargunsah
suleargunsah Matematik ANKARA / SİNCAN
Ders Ücreti:
200₺ - 200₺
Fatih Kandemir
Fatih Kandemir Matematik KONYA / AKŞEHİR
Ders Ücreti:
50₺ - 200₺
Aleyna Taşkın
Aleyna Taşkın Matematik MUĞLA / KÖYCEĞİZ
Ders Ücreti:
300₺
İlk ders ücretsiz!
Fadime Urlu
Fadime Urlu Matematik MANİSA / YUNUSEMRE
Ders Ücreti:
250₺ - 300₺
İlk ders ücretsiz!
Serife Kubra Celik
Serife Kubra Matematik KONYA / SELÇUKLU
Ders Ücreti:
150₺ - 180₺
İlk ders ücretsiz!
Durmuş Yıldırım
Durmuş Yıldırım Matematik KAYSERİ / KOCASİNAN
Ders Ücreti:
150₺
İlk ders ücretsiz!
MESRURE ÖKSÜZ
MESRURE ÖKSÜZ Matematik MANİSA / SALİHLİ
Ders Ücreti:
120₺ - 140₺
İlk ders ücretsiz!
Vedat ŞAHİN
Vedat ŞAHİN Matematik İSTANBUL / BAKIRKÖY
Ders Ücreti:
50₺ - 100₺
İlk ders ücretsiz!
Loading...