Kapat
psikolog-nedir

Nasıl Psikolog Olunur?

Furkan Ö.
14-03-2022
4 Dakika

Son zamanların en çok tercih edilen bölümlerinden biri olan psikoloji, ruh sağlığı ve hastalıklarını psikoterapi yöntemiyle gidermeyi amaçlayan bir daldır. Eşit ağırlık bölümü ile öğrenci alımlarını yapan bu bölüm, ülkemizin çeşitli üniversitelerde bulunur.

4 yıllık bir lisans bölümü olan psikolojide, eğitim süreci sözel dersler ağırlıklıdır. Yüksek lisans seçenekleri de bulunan bu bölümden mezun olduğunuzda, geniş iş olanakları sizleri bekler. Bu nedenle öğrenciler arasında üniversite tercihi yapılırken sıkça hedeflenen bölümlerden biridir.

Psikologlar Ne Yapar?

İnsan zihnini ve davranış biçimlerini inceleyen psikoloji kuramları, detaylı bir öğrenim süreci sonucunda kazanılan deneyim ile harmanlanarak etkili şekilde öğrenilebilir. Psikologlar; kişilerin zihinsel yolculuklarını, beyin fonksiyonlarını, davranışlarını inceleyerek ve analiz ederek uygun tedavi yöntemleri uygular. Üniversite tercihi esnasında üzerinde düşünülmesi gereken bir alan olan psikoloji; sabır, anlayış, çok çalışma ve güçlü iletişim becerileri gerektiren bir bölümdür. Eşit ağırlık öğrencileri tarafından bölüm seçimi yapılabilen bu bilim dalı, eğitim sürecinde sözel ağırlıklı derslere yer verir.

Psikolog Olmak için Nasıl Çalışılmalı?

Üniversite tercihi yaparken bölüm seçimi aşamasına geldiğinizde, yaşamak istediğiniz şehirler yerine geleceğiniz ve kariyer hayaliniz için en uygun seçimi yapmanız gerekir. Üniversitede eğitim gördüğünüz bölüm, geleceğinizi belirlemede önemli bir rol oynar ve bu nedenle seçim yaparken göz önünde bulundurmanız gereken en önemli etken seçtiğiniz bölüm dalıdır.

Psikolog olmak isteyen öğrencilerin üniversite sınavına hazırlanırken göz önünde bulundurması gereken en önemli özellik, okuma ve soru çözme hızıdır. Yalnızca eşit ağırlık puanıyla öğrenci alan psikoloji için üniversite sınavında hem sayısal hem de sözel derslerden iyi bir derece yapmanız gerekir.

Sınavdaki tek rakibinizi kendiniz olarak görmek ve her gün daha iyisini yapabileceğinize inanmak kadar düzenli ve etkili çalışmak da başarıyı yakalamada önemli rol oynar. Her öğrencinin öğrenme seviyesi farklıdır, bu nedenle kendinize en uygun yöntemi bulduğunuzda ve haftalık bir programa uygun çalıştığınızda verimliliğiniz artar. Üniversite sınavına hazırlık yaparken dikkat etmeniz gereken noktalar şunlardır:

● Günlük soru çözme sayınız,

● Günlük çalışma süreniz,

● Kitap okuma süreniz,

● Günlük uyku düzeniniz.

Psikolog ile Psikiyatr Arasındaki Farklar Nelerdir?

Tıp fakültesi mezunu olan psikiyatristler, tedavilerini ilaç üzerine kurgular ve hastalarını çeşitli ilaçlar yoluyla iyileştirir. Bunun aksine psikoloji, psikoterapi yöntemleriyle hastaların içsel dünyalarındaki sorunları ilaç kullanmadan çözme yöntemidir. Bu nedenle psikologların iletişim becerileri oldukça güçlüdür.

Psikoloji Bölümünden Mezun Olunca Klinik Psikolog Olunur mu?

Psikoloji bölümü öğrencileri eğitim hayatları boyunca insan davranışlarını gözlemler. Eğitim hayatlarında birçok anket ve analiz yapan öğrenciler, zihin ve ruh sağlığı hakkında pek çok bilgiye sahip olur ancak lisans öğrenimi sonunda klinik psikolog unvanı alamazlar. Bu unvanı alabilmek için yüksek lisans öğrenimi görmeleri gerekir. Yüksek lisans öğreniminin ardından klinik açılabilir ya da özel terapi hocalığı yapılabilir.

Psikoloji lisans eğitimini tamamlayan kişiler yüksek lisans yapmak zorunda değildir. Bu kişiler eğitimini tamamlamalarının ardından şu alanlarda çalışabilir:

● Pazar ve piyasa araştırmaları,

● Bilişim,

● Finans,

● Reklamcılık,

● Halkla ilişkiler,

● Eğitim.

Siz de sınava hazırlık sürecini aktif ve etkili bir şekilde geçirmek için ogretmentercihim.com’un 500 farklı branşta özel ders veren hocalarından destek alabilir, hayallerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Sınava hazır bir şekilde girip hayallerinizi gerçekleştirmek için tercih ettiğiniz özel ders hocaları sitemizde sizleri bekliyor. Buraya tıklayarak, alanında deneyimli ve zengin bilgi birikimine sahip hocalarımız ile sınava hazırlanabilir, uygun fiyatlı ders seçenekleriyle sınavda rakiplerinizi eleyebilirsiniz. Psikolog iş imkanları buradan inceleyebilirsiniz. 

https://tr.jooble.org/i%C5%9F-ilanlar%C4%B1-uzman-psikolog

Bizi Paylaş

Yazı Yorumları

Erkan
25-11-2021
Psikolog olmak için 2 yıldır çalışıyorum
Serpil
25-11-2021
İnsanların derdini dinlemekten bende bir psikolog olma adayıyım artık :)

YKS Eğitmenleri

Rümeysa
Rümeysa YKS ANKARA / KEÇİÖREN
Ders Ücreti:
70₺ - 70₺
Fahrettin ÇELİK
Fahrettin ÇELİK YKS BURSA / NİLÜFER
Ders Ücreti:
300₺ - 300₺
Ecem Öğretmen
Ecem Öğretmen YKS AYDIN / SÖKE
Ders Ücreti:
300₺ - 300₺
İlk ders ücretsiz!
Fatih Kandemir
Fatih Kandemir YKS KONYA / AKŞEHİR
Ders Ücreti:
50₺ - 200₺
vardısbn
vardısbn YKS MALATYA / BATTALGAZİ
Ders Ücreti:
250₺ - 300₺
İlk ders ücretsiz!
Sami Altıntaş
Sami Altıntaş YKS İSTANBUL / BAŞAKŞEHİR
Ders Ücreti:
100₺ - 200₺
Serdar Asker
Serdar Asker YKS GAZİANTEP / ŞAHİNBEY
Ders Ücreti:
75₺ - 100₺
İlk ders ücretsiz!
sinem türk
sinem türk YKS ANKARA / KEÇİÖREN
Ders Ücreti:
300₺ - 300₺
İlk ders ücretsiz!
Loading...