Kapat
Yabancı Dil Öğrenmek Ne Kadar Sürer

Yabancı Dil Öğrenmek Ne Kadar Sürer ? İngilizce, Almanca

Furkan Ö.
04-02-2022
14 Dakika

Yabancı Dil ile kendini geliştirmeye ne dersiniz? Kendinize hiç sordunuz mu, “Hangi dili öğrenmeliyim? “Öğrenebileceğiniz o kadar çok benzersiz , güzel dil var ki, sadece birini seçmek zor olabilir.

Herkesin bir dil öğrenmek için kendine özgü nedenleri olsa da yeni bir dil öğrenmenin birçok faydasını keşfetmek için zaman ayırmaya değer. Hangi dili seçerseniz seçin, daha keskin zihin , yeni arkadaşlıklar keşfetmeyi bekleyebilirsiniz!

Yabancı dil öğrenme konusunda kararsız iseniz bu blog sayesinde kendinize en yakın hissettiğiniz yabancı dili seçmenize için yardım edelim. Sizlere bu içeriğimizde dünyada en geçerli yabancı diller nelerdir? Kısaca bahsedeceğiz.

İçeriklerimiz:

  • Bir Dil Öğrenmek Ne Kadar Sürer ?
  • İngilizce
  • Almanca
  • Fransızca
  • İspanyolca

Bir Dil Öğrenmek Ne Kadar Sürer?

Bugünlerde neredeyse herkesin bir dil öğrenmek için mükemmel bir nedeni var. Uluslararası ticaret, kültürler arası dostluklar için çok ülkeli seyahat dil yeterliliğini ortak bir hedef haline getirmiştir.

Akıcılık yolundaki birçok insan kendilerini “Bir yabancı dil öğrenmek ne kadar sürer?” Diye soruyor. Bu blog yazısında, bazı ilginç istatistikleri paylaşacağız, aynı zamanda net bir cevap bulunmamasının birkaç nedeni de paylaşacağız.

Dil Öğrenmeyi Etkileyen Faktörler

Yararlı referanslar olsa da, gerçek şu ki, dil edinim hızınız bir dizi faktörden etkilenmektedir. Dil öğrenimi, önceki bilginize, öğrenme stilinize bağlıdır. Tercihlerinize (grup dersleri, bireysel dersler , çevrimiçi, yüz yüze) daha fazlasına dayalı olarak son derece kişiseldir .

İşte bir dil öğrenmenizin ne kadar süreceğini etkileyecek bazı temel faktörler.

Öğrenme Tarzınız

Bazı öğrenciler ya zaman çizelgesinde oldukları için ya da anadili İngilizce olan kişilerle konuşmaları daha iyi yapabildikleri için diğerlerinden daha hızlı öğrenirler. Diğer öğrenciler daha düşük bir hızda çalışmayı, haftalık derslere katılmayı aralarındaki ödevleri tamamlamayı tercih ediyorlar. Elbette, her öğrencinin motivasyon, kararlılık düzeyi farklıdır.

Öğrenme Yöntemi

Yabancı dil öğrenme yolları gün geçtikçe artmaktadır. Yabancı dil uygulamaları ile internetten yabancı dil öğrenmek oldukça popülerleşmeye başladı. İster evde yabancı dil öğrenme, ister iş yerinde yabancı dil öğrenmeyi kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

Seçtiğiniz yöntem öğrenme hızınızı büyük ölçüde etkileyebilir. Şahsen, yoğun bir kurs seçerseniz, hızlı ilerleme kaydedersiniz. Öte yandan, daha az sıklıkta grup dersleri sadece bir dili öğrenme uygulaması kullanmak aynı sonucu vermek için daha uzun zaman alacaktır.

Harcanan Zaman Miktarı

Dil öğrenimi pratik gerektirir. Ne kadar çok zaman ayırabiliyorsanız, o kadar hızlı öğrenirsiniz. Dil öğrenmenin sadece sınıfta gerçekleşmediğini unutmayın. Ayrıca alıştırmaları, ödevler, ses kayıtları, müzik dinlemek, video izlemek, seyahatle dilin konuşmacılarıyla etkileşim kurmak için zamana ihtiyacınız olacak.

Öğrenmekte Olduğunuz Dil

Yukarıda belirtildiği gibi, öğrendiğiniz dil, aynı yeterlilik seviyesine ulaşmak için 24 haftalık , 88 haftalık dillerin eğitimi arasındaki fark olabilir. Dikkate almanız gereken tek şey olmasa da, öğrenmek için bir dili seçerken dikkate alınması gereken önemli bir gerçektir.

Şimdi, Bir Dil Öğrenmenin En Hızlı Yolu…

Artık bir dili öğrenmenizin ne kadar süreceğini bildiğinize göre, akıcılık yolunda harcayacağınız zamanı daha da en aza indirmek için birkaç ipucu. Ayrıca dili öğrenmenizi uzatacak bundan kaçınmak için bazı şeyler paylaşacağız.

Daha Hızlı Öğrenmek için İpuçları

  • Tutarlı Olun - Çalışma süresi için düzenli bir program oluşturun buna sadık kalın! Diller sürekli takviye gerektirir, bu nedenle daha hızlı ilerlemek için çalışma sürenizin kaymasına izin vermeyin.
  • Doğru Öğretmeni Bulun - Eşsiz öğrenme tarzınızı anlayan bir öğretmen seçmek büyük bir fark yaratır.
  • Motive Olun - Dili neden sık sık öğrendiğinizi kendinize hatırlatın, hedefinize doğru çalışırken aklınızda tutun.
  • Biraz Çeşitlilik Var - Ders kitabınıza sadık kalmak yerine, dilinizi uygulamak için filmler, müzik, uygulamalar da dahil olmak üzere çeşitli fırsatları kucaklayın!

İngilizce

İngilizce dünyada en çok konuşulan 2. Dillerden biridir. İngilizce aslında kuzey batı Almanya , Hollanda kökenli bir dildir. ABD , Birleşik krallar haricinde herkesin en çok konuştuğu dildir. Yaklaşık olarak 1 milyar insan İngilizce dilini konuşmaktadır. Dünyanın her yerinde bu dil ile konuşma ihtimaliniz bulunmaktadır. Her yıl yaklaşık olarak 4000 yeni kelime eklenmektedir. İngilizce konuşan ülkeler arasında ana dil olarak ABD , Birleşik Krallıklar vardır. Bundan hariç 67 diğer ülkenin resmi dili olmakla bilinmektedir. 27 ülke de İngilizceyi ikinci resmi dil olarak kabul etmiştir. İngilizce dilini öğrendiğiniz taktirde global olarak herkesle iletişim kurabilme ihtimaliniz bulunmaktadır.

İyi Bir İngilizce Ne Kadar Zamanda Öğrenilir?

İngilizce dilini öğrenmek ne kadar sürer? Diye düşünüyorsanız eğer A2 seviyesinde bir İngilizceye sahip olmak yaklaşık olarak 1, 1.5 ayınızı alabilir.

Daha İyi İngilizce Öğrenmek İçin Ne Yapmalıyız?

Daha iyi ingilizce öğrenmek için en basit yol pratik yapmaktır. İngilizce öğrenme uygulamalarını kullanarak pratik yapabilirsiniz.

İnternetten ingilizce öğreten uygulamaları kullanarak evde ingilizce öğrenebilirsiniz. İngilizce kitap, ingilizce film ve ingilizce şarkılar sayesinde İngilizce'nizi geliştirebilirsiniz. Ayrıca İngilizce kelimeler ezberleyebilir, İngilizce gramer çalışabilir ve İngilizce testleri çözebilirsiniz.

İngilizce öğrenmek

İngilizce öğrenmek aslında en kolay dillerden biridir. YKS’ de TYT, AYT sınavından sonra girilen YDS sınavı İngilizce bölümüne geçiş yapabilirsiniz. İngilizce öğrenerek İngilizce öğretmeni , tercüman, çevirmen, halkla ilişkiler, daha birçok meslekten birini seçebilirsiniz. Eğer İngilizce öğrenmek istiyorsanız Öğretmen Tercihim ile İngilizce özel ders fiyatlarına bakabilir. İngilizce öğretmen ile yeni bir dil sahibi olabilirsiniz.

İngilizce dilini öğrenmek ne kadar sürer? Diye düşünüyorsanız eğer A2 seviyesinde bir İngilizceye sahip olmak yaklaşık olarak 1, 1.5 ayınızı alabilir.

Almanca:

Almanca dünyada 125 milyon kişinin konuştuğu, dünyanın en önemli dillerinden birisidir. Avrupa’da 101 milyon kişinin resmi anadili Almanca konuştuğu bilinmektedir. AB kuruluşlarında İngilizce'den sonra Fransızca ile birlikte kullanılan en önemli ticari dillerinden biridir .

Almanya Türkiye’nin en önemli ticari çalışma ortaklarından biridir. Türkiye’de 1.000’den fazla Alman şirketini ülkemizde barınmaktadır. Her yıl 3 milyon kişiyi aşkın Alman turist Türkiye’yi ziyaret edip yaz turizmine katı sağlamaktadır. Almanca bilgisi iş piyasasında büyük avantaj sağlamaktadır. Almanya, yüksek öğrenim açısından cazip iş gücü yüksek olan bir ülkedir.

Almanya ile Türkiye arasında Almanya’da yaşayan olan Türk göçmenler ile Türkiye’ye yerleşen Almancı sebebiyle çok sayıda özel bir bağ sağlamaktadır. Almanca dili, bir arada yaşamaya kolaylık sağlamaktadır. Yabancı dil öğrenmek kültürel, fikirsel, mantıksal, mesleki ufku genişletir. Farklı genel kültürlere karşı sempatinizi arttırır.

Almanca konuşan ülkeler genel olarak Almanya, Avusturya, Belçika, Lihtenştayn ve Lüksemburg. Ayrıca İsviçre’nin resmi dilleridir. Bunlardan hariç olarak 42 ülke Almanca konuşmaktadır.

almanca öğrenmek

Almanca Öğrenme Teknikleri

Almanca öğrenmek için yapabileceğiniz birçok aktivite bulunmaktadır. Evde almanca öğrenmek için internette bulunan uygulamaları kullanabilirsiniz. Kolay Almanca öğrenmek için Almanca kitaplar okuyarak öğrendiklerinizi pekiştirebilirsiniz.

Almanca özel ders almak istiyorsanız eğer yapmanız gereken çok basit. Almanca öğretmenlerinin bulunduğu Öğretmen Tercihim ile online özel ders alabilirsiniz.

https://www.ogretmentercihim.com/online-ozel-ders/almanca

Almancayı öğrenmek ne kadar sürer derseniz eğer yaklaşık olarak A2 seviyesinde olmak için 2-2.5 ayda Almancayı öğrenmiş olursunuz. Almanca özel ders fiyatları genel bir ortalama ile 60- 80₺ arasındadır. Ticarete atılmak istiyorsanız eğer Almanca özel ders almak en mantıklı bir seçim olacaktır. Yabancı dil ile kendini geliştir.

Fransızca:

Fransızca, günümüzde 220 milyon insan tarafından 5 kıtada konuşulan bir dildir. İngilizceden sonra dünyanın en yaygın öğrenilen diller arasına girmektedir. Bugün Fransa dışında resmi dili Fransızca olan ülkeler arasında; Kanada, Belçika, İsviçre ve Lüksemburg’un da olduğu 29 ülkenin resmi dili olarak kabul edilir. Aynı zamanda Kanada’da yaklaşık olarak 10 milyon, Amerika’da ise yaklaşık 2 milyon insan Fransızca konuşmaktadır. İnternette Fransızca web siteleri ilk 5 dil arasındadır. Fransızca dilini öğrenerek istediğinizde dünyanın farklı ülkelerinden, yerlerinde insanlarla rahatlıkla konuşabilirsiniz.

Fransızca Öğrenmek Zor mu?

Fransızca öğrenmek istiyorum fakat korkuyorum mu diyorsun. Korkmana gerek yok. Her yabancı dilde olduğu gibi Fransızca öğrenmek için de belli bir kalıplara çalışmalıdır. İstekli ve dilin inceliklerini öğrenmek için özenli bir şekilde çalışmak gerekmektir. Bu aşamalardan sonra Fransızca konuşabilecek düzeye gelmek çok da zaman almayacaktır. Yumuşak, melodik ve romantik bir dile sahip olan Fransızcayı öğrenmeye çalışırken eğlenecek, konuşmaya başladıkça bu dile daha çok bu dile aşina olacaksınız.

yabancı dil

Fransızca özel ders alarak daha kısa bir sürede öğrenme ihtimaliniz olacaktır. Fransızca özel ders fiyatları bütçeye uygun bir şekilde bulabilirsiniz. Öğretmen Tercihim’ de online özel ders alarak Fransızca öğrenmek daha kolay olacaktır. Fransızca öğretmenleri ile iletişim kurarak kendinizi geliştirebilirsiniz. Eğer yurt dışına çıkmak istersen yabancı dil gereklidir.

Fransızca öğrenmek ne kadar sürer?

Fransızca öğrenmenin ne kadar sürdüğüne dair bilgi edinebileceğiniz kaynaklar bulunmaktadır.

CEF'ye göre, Fransızca'da “B2 seviyesi” akıcılığa ulaşmak için 1.000 veya 1.200 saat arasında çalışma yapmanız gerekecektir.

Bu veriler herkes içi geçerli değildir. Ancak doğru hedefler belirlemek için bu verileri kılavuz olarak kullanabilirsiniz. Zaten iki yabancı dil biliyorsanız Fransızca ‘da öğrenmek için yaklaşık 600 saate ihtiyacınız vardır.

Fransızca öğrenmeyi kolaylaştırmak için sizlere birkaç ipucu sunacağız.

Fransızca Öğrenmenin Püf Noktaları

Fransızca öğrenmeyi kolaylaştırmak için aşağıdaki tavsiyelere uyup, daha hızlı yol alabilirsiniz.

Günlük Çalışma

Günlük yaşantınızda yapacağınız birkaç değişiklik ile öğrenmeyi kolaylaştırabilirsiniz.

  • Alışveriş listenizi Fransızca yazın.
  • Fransızca haberleri okuyun.
  • Fransızca müzik dinleyin.
  • Cihazlarınızdaki dil ayarlarını Fransızca olarak değiştirin.
  • Fransızca kelimeler öğrenmeye çalışın.
  • Fransızca konuşma pratikleri yapın.
  • Fransızca özel ders alın.

Yaratıcı olun ve her gün Fransızca pratik yapmak için kendinize vakit ayırın.

Özel Ders Almak

Fransızca’ya tam olarak hakim olmak için özel ders alabilirsiniz. Fransızca özel ders ile mevcut seviyenizi ilerletebilir ve daha akıcı konuşmaya başlayabilirsiniz.

Hemen https://www.ogretmentercihim.com/online-ozel-ders/fransizca sayfasını ziyaret ederek sende Fransızca’nı geliştirmeye başlamalısın.

Türkçe'nin diğer dünya dilleri arasındaki yerini öğrenmek için hemen aşağıda bulunan sayfayı ziyaret edin.

https://www.turkcenindirilisi.com/

İspanyolca:

İspanyol dilinin önemi, Mandarin Çincesi ,Hintçe'den sonra dünyada en çok konuşulan üçüncü dildir. İspanyolcanın tüm dünyada 25'ten fazla ülkede konuşulduğu yaklaşık olarak500 milyondan fazla anadili konuştuğu tahmin edilmektedir.

İspanyolca'nın önemi, ister eğlence için ister kariyeriniz için ya da sadece kişisel seyahat için yapsanız da faydalıdır.

Üniversite öğrencileri arasında yapılan son anketler, İspanyolca'nın ABD üniversitesi öğrencilerinin ikinci dili olarak en popüler seçimdir. Fransızca ,Almanca gibi diğer favori dilleri geride bıraktığını gösteriyor.

İspanyolca Dili - Öğrenmesi Kolay!

Özünde İspanyolca, Rusça, Çince veya Japonca gibi dillerin karmaşık zorluklarından yoksun olduğu için öğrenmesi kolay bir dildir . İspanyolca bir Roman dilidir ve kelime cinsiyeti, düzensiz fiiller , çekimler gibi diğer Roman dilleriyle aynı zorlukları paylaşır. Diğer Roman dilleri arasında Fransızca, Latince, İtalyanca ve çeşitli diğerleri bulunur. Bazı sözcük dağarcığı diğer Roman dilleriyle de paylaşılır.

Tüm diller zamanla gelişir ve İspanyolca bir istisna değildir. İspanyol dilinin önemini gerçekten anlamak için dili kendiniz öğrenmeniz gerekir. Böylece bu harika dilden tam olarak yararlanabilirsiniz. Aslında, son araştırmalar, ikinci bir dil öğrenmenin Alzheimer hastalığına karşı savaşmaya yardımcı olduğunu ve beynin yaşlanma etkilerini yavaşlattığını göstermiştir.

İspanyolca Konuşan Ülkeler

Kaç ülkenin resmi dili İspanyolcadır?

İspanyolca'nın tam yasal veya resmi statüsüne sahip olduğu veya İspanyolca'nın yaygın olarak konuşulduğu ülkelerin listesi.

Afrika'da İspanyolca Konuşan Ülkeler

  • ekvatoral
  • Gine

Amerika ve Karayipler'de İspanyolca Konuşan Ülkeler

  • Arjantin
  • Bolivya
  • Şili
  • Kolombiya
  • Kosta Rika
  • Küba
  • Dominik Cumhuriyeti
  • Ekvador
  • El Salvador
  • Guatemala
  • Honduras
  • Meksika
  • Nikaragua
  • Panama
  • Paraguay
  • Peru
  • Porto Riko
  • Amerika Birleşik Devletleri
  • Uruguay
  • Venezuela

İspanyolca konuşan ülkelere daha detaylı göz atmak için, https://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0spanyolca sayfasını ziyaret edebilirsin.

İspanyolca Öğrenmeye Nereden Başlamalıyım?

İspanyolca öğrenmek düzenli çalışma gerektirmektedir. Düzenli çalışılırsa İspanyolca kolay öğrenilebilir. Sürekli İspanyolca kelimeler tekrar edilmeli ve konuşma pratikleri yapılmalıdır.

İspanyolca çalışma notları tutularak sürekli tekrarlar yapılabilir. Bu sayede İspanyolca gramer geliştirilebilir.

Öğretmen Tercihim ile sende İspanyolca özel ders almak için https://www.ogretmentercihim.com/online-ozel-ders/ispanyolca

İspanyolca Öğrenmek Ne Kadar Sürer?

Düzenli çalışmalar ile İspanyolca öğrenme hızlandırılabilir. Öğrenci eğer düzenli tekrar ve pratik yaparsa birkaç içerisinde ilerleme kaydettiğinin farkına varır.

Öğretmen Tercihim ile sizde yeni bir dil öğrenmek için ders talep edebilirsiniz. İngilizce özel dersten, Fransızca özel derse kadar yabancı dil özel dersi bulunmaktadır. İster özel ders ilanı oluşturun ister öğretmenlerden ders talebinde bulunun. Öğretmen aramakla zaman kaybetmek istemiyorum diyorsan. Yapman gereken sadece ders ilanı oluşturman. 

Bizi Paylaş

Yazı Yorumları

Hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!

İngilizce Eğitmenleri

Buse Demircioğlu
Buse Demircioğlu İngilizce MUĞLA / MENTEŞE
Ders Ücreti:
250₺ - 250₺
İlk ders ücretsiz!
BÜŞRA DOST
BÜŞRA DOST İngilizce İSTANBUL / ATAŞEHİR
Ders Ücreti:
300₺ - 300₺
Tim
Tim İngilizce ANTALYA / MURATPAŞA
Ders Ücreti:
150₺
Setenay E.
Setenay E. İngilizce ANKARA / ÇANKAYA
Ders Ücreti:
300₺
Şeri
Şeri İngilizce VAN / TUŞBA
Ders Ücreti:
150₺ - 200₺
İlk ders ücretsiz!
semrahomak
semrahomak İngilizce MERSİN / MEZİTLİ
Ders Ücreti:
70₺
İlk ders ücretsiz!
Hasibe hoca
Hasibe hoca İngilizce MERSİN / TOROSLAR
Ders Ücreti:
100₺ - 150₺
İlk ders ücretsiz!
Atom
Atom İngilizce ANKARA / ÇANKAYA
Ders Ücreti:
250₺
İlk ders ücretsiz!
Loading...