Kapat
online eğitim

Online Eğitim ile Eğitim Her Yerde

Furkan Ö.
16-02-2022
6 Dakika

Online Eğitim Nedir?

Online eğitim, öğretmen ve öğrencinin aynı ortamda olmadan derslerini teknolojik cihazlar aracılığıyla yürütebildikleri bir eğitim boyutudur. Online eğitim almak isteyen öğrencilerin internet bağlantıları olması yeterlidir.

Online Eğitimin Avantajları

  • Eğitim almak isteyen herkes için fırsat eşitliği sağlar. Uzakları yakın eder.

  • Kişiselleştirilebilir bir eğitim sunar.

  • Öz yeterlilik geliştirmeye yardımcı olur.

  • Zaman ve mekan kısıtlaması yoktur.

  • Bilgiye ulaşmak için gerekli olan tek şey bir internet bağlantısıdır.

  • Zaman kaybını önler. Başka aktivitelere ayırmak için daha fazla vakit kalır.

  • Bireylere teknolojiyi nasıl daha etkili kullanabileceğini öğretir.

  • Örgün eğitim içerisinde yer alamayan bireylere de eğitim şansı verir.

Online Eğitimin Dezavantajları

  • İnternet erişimine sahip olmayan öğrenciler online eğitimden faydalanamaz.

  • Sosyalleşmeyi azaltır.

  • Akran öğretimi şansını düşürür.

  • Derslerin gidişatı internet bağlantı hızına bağlı olduğu için kötü bir bağlantı tüm dersi bozabilir.

  • Sürekli ekrana bakmak göz sağlığını bozabilir. En az 30 santimetre uzaklıktan bakmak gerekir.

Online Eğitim İçin Nasıl Kayıt Oluşturulur?

Öğretmen Tercihim site ana sayfasına giderek “kayıt ol” butonuna tıklayın. Burada “Özel ders almak istiyorum.” kutucuğunu seçin. Burada sizden istenen kişisel bilgileri girerek profilinizi oluşturun. Ardından ana sayfaya gelerek online ders seçeneğini ve hangi alanda ders almak istediğinizi seçin.

Karşınıza çıkan eğitmenlerden profili size uygun olanları favorilerinize ekleyebilirsiniz. Hangi eğitmenle ders süreci geçireceğinize karar verip ders talebi gönderebilirsiniz. Kararlaştırdığınız gün ve saatte ücret ödemesini yaparak dersinizi gerçekleştirebilirsiniz. Aklınıza takılan herhangi bir soruda %100 güvenlikli mesajlaşma özelliğini kullanabilirsiniz.

Online Eğitim Nasıl Uygulanır?

Online eğitim uygulaması iki şekilde gerçekleşir; canlı ders ve kayıtlı eğitim videoları. İki seçeneğin de farklı avantajları vardır. İster sadece canlı derslerle ister video kayıt içerikleriyle devam edebilirsiniz. Örneğin anlamadığınız herhangi bir konuyu canlı dersten sonra kayıtlı eğitim videosu ile pekiştirebilirsiniz.

Canlı Ders

Canlı dersler, tek başına ders çalışmak istemeyen, bir öğretmen rehberliğinde çalışabilen öğrenciler için uygun olacaktır.

Canlı dersler bol etkileşimli geçtiği için anlamadığınız herhangi bir konuyu anında eğitmeninize sorabilirsiniz. Tekrardan üzerinden geçmesini isteyebilirsiniz.

Birebir eğitim sırasında öğretmeninizin sorduğu açık uçlu sorular, konuyu anlayıp anlamadığınızı gösterebilmektedir. Kendi başınıza çalışırken fark etmediğiniz noktaları öğretmeniniz sizin için aydınlatabilir.

Canlı ders esnasında kameranızın açık olması önemlidir. İnsanlar konuşurken karşısındakinin gözlerine bakmak isterler. İletişiminiz bu şekilde daha güçlü ve dersleriniz daha verimli olacaktır.

Kayıtlı Eğitim Videoları

Öğrencilerin istedikleri zaman ulaşabilecekleri sesli ve görüntülü ders içerikleridir. Pekiştirmek istediğiniz konularda canlı derslerden sonra izleyebilirsiniz. Ders tekrarı yapmak için veya yeni bir konuyu kendi hızınızda öğrenmek için idealdir.

   Siz de hemen özel ders almak ister misiniz?     

En büyük avantajı, hızlı veya yavaş öğrenen öğrenciler için durdurup devam ettirme özelliği olmasıdır. Bu sırada anlamadığınız noktaları not alıp daha sonra canlı ders esnasında öğretmeninize sorabilirsiniz.

Öğretmenler için bazı öneriler;

  • Eğitim videosu oluşturmak için öncelikle yetkinlik alanınızla ilgili kendinizi sorgulamalısınız. Ne kadar yetkinsiniz, öğrencilerinize ne katabilirsiniz? Ardından konularınızı parçalara bölüp ders planınızı oluşturabilirsiniz.

  • Günlük ve haftalık planlar yaparak video ders kayıtlarınızı düzenli olarak oluşturabilirsiniz.

  • Videolarınızı belirli bir sırada yüklerseniz, öğrencileriniz için bir bakıma “playlist” hazırlamış olursunuz. Bu şekilde büyük resmi görebileceklerdir.

Online Eğitimle Hangi Alanlarda Ders Alınabilir?

Online eğitimden faydalanmak için Öğretmen Tercihim birçok seçenek sunmaktadır.

Temel okul derslerinde özel dersler alabilirsiniz. İlginizin ve(ya) yeteneğinizin olduğu herhangi bir konuda da dersler alabilirsiniz. 506 branş seçeneği arasında aradığınızı bulmanız çok olası.

Bunlardan bazıları şöyle;

  • Satranç

  • Bilişim

  • Zaman Yönetimi

  • Hızlı Okuma

  • Oyun Yazımı

  • Kanun

  • Kariyer Planlama

  • Direksiyon

  • Pazarlama

  • Photoshop

Ve daha birçok seçenek…

Online İngilizce Eğitim

Online İngilizce eğitim, günümüzde çok popüler. İngilizce ancak bol pratikle gelişebilir. Sürekli İngilizce duymanız, okumanız, konuşmanız gerekir. Sosyal ortamlarda, çevremizde her gün Türkçe konuşan insanlarla beraberiz. Peki etrafımızda İngilizce bilen, konuşan insanlar yokken nasıl İngilizce konuşabileceğiz?

Online İngilizce eğitimle bu mümkün. Kendini uzun yıllar boyunca geliştirmiş eğitmenlerle derslerde İngilizce konuşabilirsiniz. Dil, kullanılmadığında körelen bir beceridir. Bu şekilde hem sen hem eğitmenin dil becerinizi sürekli canlı tutarsınız.

Online Dil Eğitimi Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

  • Online İngilizce eğitimi alırken mutlaka derslerde İngilizce konuşmayı talep etmelisiniz.

  • Ders sırasında “reading” yaparak telaffuzunuzu geliştirebilirsiniz.

  • “Listening” derslerinde kelimelerin doğru okunuşlarına kulağınızı aşina hale getirirsiniz. Ardından ilgili soruları İngilizce cevaplamak, cümle kurabilmenize imkan sağlar.

  • Kelime öğrenimi de bir dilde olmazsa olmazlardandır.

Online Eğitim Sisteminde Ödevler

Online eğitimde kazanımları ölçmek, örgün eğitimden daha zordur. Öğrencilerin becerileri sözlü sınavlar ve ödevler ile değerlendirilebilir.

Bu açıdan ödevlerin uzaktan eğitimde önemi büyüktür. Birey, yöneltilen beceriyi ne kadar kazanabilmiş bunu değerlendirmeniz gerekir. Aynı zamanda sorumluluk becerisi geliştirir.

Online Eğitim Bize Neler Kazandırır?

Yaşam boyu öğrenme, teknolojik gelişmelerle artık çok daha kolay. Bir yere bağlı olmaksızın gerçekleştirilen dersler, bu fırsattan geniş bir kitlenin yararlanmasına olanak sağlar. Hangi yaşta olursanız olun, bir şeyler öğrenmek istiyorsanız paha biçilemez bir yeni nesil eğitim şekline sahipsiniz.

Teknoloji bütün kolaylıkları bizler için sunmaya devam ederken bilgi kirliliği de o oranda artıyor. Doğru bilgiye ulaşmak için alanında uzman kişileri bulabilmek çok kıymetli. Dijital ortamlarda kilometrelerce uzağımızdaki insandan bilgi edinebiliyoruz artık. Teknoloji daha ne fırsatlar yaratır bilinmez ama şu anda fırsatları doğru değerlendirebiliriz.

Bizi Paylaş

Yazı Yorumları

Hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol!

Öğrenci Koçluğu Eğitmenleri

Fatma
Fatma Öğrenci Koçluğu ISPARTA / MERKEZ
Ders Ücreti:
200₺ - 200₺
Ayşenur S
Ayşenur S Öğrenci Koçluğu AYDIN / EFELER
Ders Ücreti:
250₺ - 300₺
Matematikci0101
Matematikci0101 Öğrenci Koçluğu MALATYA / YEŞİLYURT
Ders Ücreti:
40₺
İlk ders ücretsiz!
Beyza Öğretmen
Beyza Öğretmen Öğrenci Koçluğu MERSİN / YENİŞEHİR
Ders Ücreti:
200₺ - 250₺
İlk ders ücretsiz!
Gayem
Gayem Öğrenci Koçluğu MARDİN / KIZILTEPE
Ders Ücreti:
120₺
İlk ders ücretsiz!
Mat_Geo
Mat_Geo Öğrenci Koçluğu TRABZON / ORTAHİSAR
Ders Ücreti:
300₺ - 300₺
İlk ders ücretsiz!
Gizem Karabey
Gizem Karabey Öğrenci Koçluğu TEKİRDAĞ / KAPAKLI
Ders Ücreti:
75₺
Benan Erdi Filiz
Benan Erdi Filiz Öğrenci Koçluğu İZMİR / GAZİEMİR
Ders Ücreti:
150₺ - 200₺
İlk ders ücretsiz!
Loading...