Kapat
Online Öğretmenlik

Online Öğretmenlik : Yeni Nesil Eğitim

Furkan Ö.
24-03-2022
7 Dakika

Online öğretmenlik, bugünlerde hiç olmadığı kadar popüler hale geldi. Dünyanın coronavirüs salgını ile savaştığı bu dönemde hayatımızda önemli değişiklikler meydana geldi. Bu yazıda online öğretmenlik konusunda aklınıza takılan soruları cevaplıyor olacağız.

Coronavirüs döneminde birçok sektörde yaşanan aksaklıklar eğitimi de vurdu. Fakat bu, dünyayı gittikçe başka bir yere evrilmeye zorluyor.

Fiziki ortamların aksine artık teknoloji sayesinde evlerimizden eğitim alabiliyoruz. Bunun artı ve eksi yönleri tabii ki mevcut. Fakat değişim kaçınılmazsa değişmekten başka çare yoktur. Teknolojinin nimetlerini sonuna kadar kullanacağız o halde.

Online eğitim, teknolojik cihazlar yardımıyla internet bağlantısının olduğu her yerden yapılabilen eğitim türüdür. Alanında uzman biriyle yapılan online dersler sınıf ortamından daha etkili sonuçlar verebilir.

Online Öğretmenlik Nasıl Yapılır?

Online öğretmenlik yapmak için birtakım gereksinimleriniz vardır;

  • Öncelikle kendinizi sınayın. Örneğin öğrenciyseniz, öğrencilerinize ne katabilirsiniz, hangi alanlarda (b)ilgilisiniz bunu sorgulayın.

  • Ayrıntılı bir online ders planı oluşturun; günlük, haftalık, aylık.

  • Bu ders planları içerisinde farklı öğrenme türleri için çeşitli etkinlikleriniz olmalı.

  • Online derslerde kameranızın açık olması önemlidir. Öğrencinizden de kamerasını açmasını isteyin. Bu şekilde daha verimli bir ders süreci geçireceksiniz.

  • Sınıf ortamında ders işlerken birçok fiziki kaynağa sahipsiniz. Aynı şekilde dijital ortamda da bu tür kaynakları öğrencinizle paylaşmalısınız.

  • Ders esnasında ekran paylaşımı yapmanız önemlidir.

Online Özel Ders Verebileceğiniz Alanlar

  • Eğitim: Bilgili olduğunuz, üniversitelerde okutulmayan konular hakkında bilgi verebilirsiniz. Pazarlama, SEO, Phyton gibi konularda da her zaman ilgilenen insanlar çıkacaktır.

  • Dil: Küreselleşen dünyada iletişim yetenekleri çok daha önemli hale geldi. Eğer İngilizce’ ye ek olarak Fransızca, Rusça gibi dillere de sahipseniz şanslısınız. Mutlaka başkalarına da öğretmelisiniz.

  • Hobiler: Pilates, satranç hatta dikiş nakış gibi ilgi alanlarınız varsa.. Mutlaka bunları hemen gelire çevirmeye başlamalısınız.

online özel ders

Online Öğretmenlik Başvurusu

Online olarak ders vermeye kararlısınız diyelim. O halde güvenilir ve kaliteli bir eğitim platformunda özel ders vermeye başlayabilirsiniz.

Öğretmen Tercihim, bu konuda size birçok seçenek sunmaktadır. Yüksek güvenlikli mesajlaşma sistemi, kayıtlı eğitim videoları, birden fazla branş üzerinden ders verme olanağı…

   Siz de hemen özel ders almak ister misiniz?     

Öncelikle Öğretmen Tercihim platformunda ana sayfaya giriş yapın. Ardından “kayıt ol” butonuna tıklayarak özel ders vermek istediğinizi belirtin. Karşınıza kayıt sayfası çıkacaktır.

Burada profilinizi elinizden geldiğince net ve ayrıntılı bir şekilde doldurmaya çalışın. Bu sayede sizinle iletişime geçmek isteyen öğrencilere hakkınızda daha fazla bilgi sunmuş olursunuz.

Okuduğunuz okullardan, yaptığınız projelerden, tecrübe sürenizden bahsetmeniz yararınıza olacaktır.

Ayrıca profilinizde ilgilendiğiniz konuları da belirtmeniz önemlidir. Ders dışı konularda sohbet etmeniz öğrencinizin ufkunu açacaktır. Yeni konulara ilgi duymasını sağlayacaktır.

Zamanla öğrencinizi tanıdıkça, ilgilerini yeteneklerini göreceksiniz. En büyük tavsiyem, öğrencinizin ilgi duyduğu alana yönelmesini sağlamanız. Kariyer planlamada ilgiler büyük yer tutar.

Evden Online Ders Verme

Evden online ders verme günümüzde çok popüler. Öğretmensiniz, üniversite öğrencisisiniz veya ikisi de değil. Başka bir sektörde kariyerinize devam ediyorsunuz. Her ne şekilde olursa olsun çoğu insan için özel ders verebileceği bir alan mutlaka vardır.

Fakat tek gereksiniminiz o alanda yetkin olmaktır. Peki yetkin olmaktan kastım ne?

Online özel ders vereceğiniz alanda yetkin olmak, belli başlı kurallara hakim olmak demektir.

Canlı derslerle hobilerinizi/yeteneklerinizi/bilgilerinizi paylaşabilirsiniz;

Resimde mi ilgilisiniz; çizim, perspektif, karakalem bilginiz mi var?

Oyun geliştiren biri de olabilirsiniz; Phyton, Java gibi yazılım bilgileriniz mi var?

Satrançta çok iyisinizdir ya da, rakibi birkaç hamlede mat edecek taktikleriniz vardır.

Aklınıza gelebilecek herhangi bir konuda özel ders verebilirsiniz aslında. Tabii gerekli bilgiye sahipseniz.

Kayıtlı eğitim videolarıyla online özel ders verebilirsiniz;

Canlı olarak ders vermek zorlayıcı olabilir, özellikle de dışarıda yoğun bir hayatınız varsa. Devam etmek zorunda olduğunuz bir iş veya okul olduğunda zamanınız olmayabilir.

Peki pasif gelir elde etmeye ne dersiniz bu durumda?

Eğitim videolarınızı kaydederek profilinize sabitleyebilirsiniz. Bu sayede siz meşgulken de öğrencileriniz bilgilerinizden faydalanabilir.

Online İngilizce Öğretmenliği

Online İngilizce öğretmenliği tahmin ettiğinizden çok daha eğlenceli olabilir. Eğer halihazırda iyi bir İngilizceniz varsa bunu değerlendirmelisiniz. Online derslerle evinizde otururken rahatça İngilizce konuşabileceğinizi düşünün.

Bildiklerinizi unutmamanızı sağlayacaksınız. Aynı zamanda bundan gelir de elde edeceksiniz. Ve dünyada başka insanlara bir fayda sağladığınızı bilmek sizi mutlu edecektir.

TOEFL, YDS, IELTS gibi sınavlara hazırlanan öğrencilere üst düzey konuları öğretebilirsiniz. Bu seviyelerdeki konular birçok öğrenci için zorlayıcıdır. Özellikle de okullarda konuşma becerisi edindirilmediği için. Öğrenci, İngilizce öğrenirken sadece gramer kurallarını öğrenmek zorunda kalıyor. Ve bu da ezberci bir öğrenim şekli oluyor. Sonuçta dili edinemediği için kuralları bir yere kadar ezberleyebiliyor.

online öğretmen

Bunun önüne geçmeyi deneyebilirsiniz. Konuşma ve kelime öğrenme ağırlıklı dersler işlemeniz, bu sınavlara hazırlanmalarında daha çok yardımcı olacaktır.

Online Ders Vermek İçin Gerekenler

Online ders verebilmek için gerekenler, belli bir bilgi seviyesi ve internet bağlantısıdır. Bunların dışında herhangi bir diploma şartı aranmaz.

İnsanlar sizin yetkinliklerinize odaklanacaklardır. Örneğin resme ilginiz varsa referans olarak daha önceki çalışmalarınızı koyabilirsiniz. Farklı el işi becerileriniz varsa örneğin “kendin yap” hobiniz olabilir. Bunun örneklerini gösterebilirsiniz. Oyun tasarlıyorsanız yarattığınız oyunlar tecrübelerinizdir.

Akran öğrenmesi, okullarda üzerinde durulmayan bir beceridir. Etkileşimi artırır, takım çalışması yapma becerisini geliştirir. Eğer öğrenciyseniz, bilgilerinizi sizden öncekilere aktarabilirsiniz. Okul derslerinizin olmadığı zamanlarda böyle bir etkileşim yararlı olacaktır.

Online Ders Verme Platformları

Online ders verme düşüncesi artık sizin gibi birçok insan için ortak. Değişen dünyada yeni çalışma türleri de doğuyor. Artık birçok insan evden çalışmanın daha verimli olduğunu düşünmeye başladı. Online ders verme ise adeta yeni bir iş kolu olarak varlığını sürdürmekte.

Öğretmen Tercihim’ de Online Ders Vermek

Eğer özel ders vermekte kararınız kesinse ilk adımınız bir profil oluşturmak. Profilinizi ücretsiz olarak oluşturabilirsiniz. Ve öğrencilerinizle güvenli bir şekilde mesajlaşma ve ders işlemenin konforunu yaşarsınız.

Profil doldurmada amacınız, potansiyel öğrencilerinize kendiniz hakkında doyurucu bilgiler vermektir. Doluluk oranı ne kadar yüksek olursa öğrencilerin sizi tercih etme oranı o derecede artacaktır.

Profilinizde eğitim geçmişinizden, deneyimlerinizden, aldığınız belgelerden bahsedebilirsiniz. Ayrıca ister yüz yüze olsun ister online, ders ücretlerini kendiniz belirlersiniz.

Profilinizi doldurduğunuz oranda üst sıralara çıkmanız kolaylaşacaktır. Böylece öğrenci arama yaptığında sizin profilinizle karşılaşma oranı yükselir. Bu şekilde daha fazla öğrenciyle çalışma fırsatı sağlar.

Siteye kaydolduğunuzda artık ilk dersiniz için bekleyebilirsiniz. Bu aşamada birçok öğrenciden ders talepleri ve mesajlar alırsınız. Ders saat, gün ve içeriklerini beraberce belirlersiniz. Ödeme tutarını ise öğrenciniz, tarafınıza ders öncesi aracısız olarak yapar.

İstediğiniz yerden istediğiniz zaman online ders vermenin ayrıntılarını ele aldık. Umarız sizler için faydalı olmuştur.

Bizi Paylaş

Yazı Yorumları

Sevda
15-02-2022
Online Öğretmenlik yaparak ek gelir elde etmeyi planlıyorum. Bu içerik yararlı oldu.
Faruk
15-02-2022
Online Öğretmenlik yapmak için birkaç içerik araştırması yapmıştım. En faydalı olanı bu olmuş.

Öğrenci Koçluğu Eğitmenleri

Beyza Öğretmen
Beyza Öğretmen Öğrenci Koçluğu MERSİN / YENİŞEHİR
Ders Ücreti:
200₺ - 250₺
İlk ders ücretsiz!
UZMAN ÖĞRETMEN-LGS-YKS
UZMAN ÖĞRETMEN-LGS-YKS Öğrenci Koçluğu İSTANBUL / SANCAKTEPE
Ders Ücreti:
300₺ - 350₺
İlk ders ücretsiz!
Özge Güner
Özge Güner Öğrenci Koçluğu MERSİN / YENİŞEHİR
Ders Ücreti:
45₺ - 50₺
HAMİDE USLU
HAMİDE USLU Öğrenci Koçluğu ANKARA / YENİMAHALLE
Ders Ücreti:
200₺ - 300₺
İlk ders ücretsiz!
Tuba Güreşçi
Tuba Güreşçi Öğrenci Koçluğu MERSİN / MEZİTLİ
Ders Ücreti:
150₺ - 250₺
Erenay Gedik
Erenay Gedik Öğrenci Koçluğu İSTANBUL / KARTAL
Ders Ücreti:
125₺ - 150₺
Vehbi Bülüç
Vehbi Bülüç Öğrenci Koçluğu KONYA / MERAM
Ders Ücreti:
200₺ - 300₺
İlk ders ücretsiz!
Ahu Ersin
Ahu Ersin Öğrenci Koçluğu MUĞLA / BODRUM
Ders Ücreti:
125₺ - 175₺
Loading...